Franse concurrentie voor elektrische Koreanen
DS 3 Crossback E-tense

Franse concurrentie voor elektrische Koreanen

01-04-2019 09:03 Laatste update: 09:02

Eind dit jaar moet de DS3 Crossback E-Tense te koop zijn in Nederland. Een beetje Franse flair in de elektrische markt die nu gedomineerd wordt door de Zuid-Koreaanse merken Hyundai en Kia.

De PSA Group heeft met de komst van Opel de nodige expertise binnengehaald op het gebied van elektrisch rijden. De Opel Ampera was de eerste relatief betaalbare elektrische auto met een 60 kWu accu aan boord en dus de mogelijkheid om bijvoorbeeld Breda - Roodeschool op één acculading te rijden. De Ampera werd echter geplaagd door leveringsproblemen en werd ook een stukje duurder dan eerst verwacht. De Hyundai Kona en de Kia e-Niro hebben de auto helemaal in de schaduw gezet. 

De Koreanen brengen veel waar voor je geld in het elektrische segment rond de €40.000, maar flair en stijl wat minder. De elektrische Peugeot 208 ziet er wat dat betreft al heel wat aantrekkelijker uit, maar DS (luxemerk van Citroën) komt met een nog extremer ontwerp. De DS3 Crossback E-Tense is een auto die je niet na 5 seconden kijken na zou kunnen tekenen. Er gebeurt nogal wat onverwachts op de neus, flank en kont van de Franse instap-SUV. Het dashboard komt ons bekend voor van de grotere DS 7.

De E-Tense moet eind dit jaar te verkrijgen zijn. Met zijn 50 kWu accu heeft hij zo'n 300 kilometer bereik. Minder dus dan de Koreaanse concurrentie, voor vermoedelijk een vergelijkbare prijs. Stijl mag een beetje pijn doen, zeg maar. 

Kijk ook: review elektrische Kia e-Niro

Volg Bright op YouTube