Deze nieuwe fietshelmen beschermen je vele malen beter
Wavecel

Deze nieuwe fietshelmen beschermen je vele malen beter

01-04-2019 16:26 Laatste update: 17:02

De nieuwe fietshelmen van Trek en Bontrager zijn 48 maal effectiever bij het beschermen tegen een hersenschudding na een fietsongeluk.

Al decennialang fietsen wielrenners met een helmpje met schuim als belangrijkste ingrediënt. Wavecel is een veel slimmere oplossing die weinig weegt, beter lucht doorlaat en de werken heeft van een kreukelzone. Het buigt mee en deukt daarna in. Met betere bescherming tot gevolg.

Bontrager verkoopt fietshelmen met de nieuwe Wavecel-technologie in verschillende uitvoeringen. Voor de wielrenner, de mountainbiker en de keurige heer of dame die op de fiets naar het werk gaat. Ben je een brokkenpiloot, dan krijg je binnen een jaar na aanschaf ook nog een nieuwe helm als je er een keer mee gevallen bent. 

Goedkoop is het niet om je hoofd te beschermen. De goedkoopste helm met Wavecel-technologie kost 150 euro. De Charge Wavecel Commuter-helm is ook geschikt voor speed pedelecs, de snelle e-bikes. Juist voor die groep is een helm met meer bescherming dan EPS foam een welkome optie.