Google+

Laatste kans: Google+ sluit 2 april, download je gegevens

1 april 2019 16:09

Google sluit zijn geflopte sociale netwerk Google+ op 2 april. Gebruikers die hun gegevens willen downloaden moeten snel zijn.

Google kondigde in oktober 2018 het einde van zijn sociale netwerk aan. Een serieuze Facebook-concurrent werd Google+ nooit, en na een verzwegen datalek besloot Google versneld met het netwerk te stoppen. Dat gebeurt op 2 april: Google gaat dan alle inhoud van Google+ verwijderen.

Maandag hebben gebruikers de laatste kans om hun data te downloaden. Wie dat echt wil, moet snel handelen: het kan een paar uur duren voordat Google alle gegevens heeft verzameld en als download kan aanbieden. Google heeft een uitgebreide uitleg over hoe de gegevens aangevraagd kunnen worden.

'Geen garantie'

Google kan met het oog op de drukte en de hoeveelheid berichten niet garanderen dat het downloaden van berichten nog voor 2 april lukt. Of je contentĀ op tijd klaar staat voor downloaden zal volgens Google 'onder meer afhangen van drukte en de hoeveelheid content die je op Google+ had'.

Internetarchief

Eerder deze maand kondigde het Archive Team al een plan aan waarbij het alle openbare berichten op Google+ wil bewaren. Die berichten moeten doorzoekbaar worden op het bekende The Internet Archive, op Archive.org. Berichten die afgeschermd zijn of al zijn verwijderd, worden niet door het Archive Team opgeslagen. Het is niet duidelijk of de groep zijn doel gaat behalen voordat Google+ totaal verwijderd is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Archive Team wil alle berichten Google+ bewaren

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flop 5: de mislukkingen van Google