'Hoofd chip-ontwikkeling Apple verlaat bedrijf'
iPhone-chips

'Hoofd chip-ontwikkeling Apple verlaat bedrijf'

01-04-2019 16:55 Laatste update: 16:55

Het hoofd van Apples chip-team zou zijn weggegaan bij het bedrijf. Gerard Williams stond sinds 2012 aan het hoofd van de ontwikkeling van iPhone-chips.

Gerard Williams was tot voor kort Senior Director in Platform Architecture bij Apple, maar is vertrokken, zo ontdekte CNET. Williams zou een sleutelrol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de Apple A7-chip van de iPhone 5S tot en met de nieuwste A12X-chip.

Williams zou na negen jaar bij Apple vertrokken zijn. Hij zou de afgelopen jaren steeds belangrijker zijn geworden binnen Apple, terwijl de eigen chips van het bedrijf steeds sneller werden. Apple gebruikte tot 2010 chips van onder meer Samsung in zijn iPhones, maar de iPad en iPhone 4 waren de eerste apparaten met een chip die door Apple zelf was ontworpen.

'Ook Macs met eigen Apple-chips'

Sindsdien heeft Apple grote stappen gezet en scoren de nieuwste chips van iPhones en iPads steevast beter in snelheidstests dan chips van concurrenten. Vooral de Apple A12X-chip uit de nieuwste iPad Pro is snel en scoort zelfs beter dan de nieuwste en veel duurdere MacBook Pro die een Intel-chip gebruikt.

Volgens geruchten wil Apple de komende jaren ook voor Macs overstappen op zijn eigen chips. Dat zou Macs sneller moeten maken en iOS-apps zouden dan makkelijker naar de Mac zijn over te zetten. Apple zette die omschakeling afgelopen jaar al een beetje in, door zelf enkele van zijn eigen iOS-apps naar macOS over te zetten.

De nieuwe iPads:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's