'Nieuwe iPhones krijgen grotere accu en laden AirPods op'
Draadloos opladen

'Nieuwe iPhones krijgen grotere accu en laden AirPods op'

01-04-2019 19:03 Laatste update: 19:03

De nieuwe iPhones zouden ook andere apparaten draadloos kunnen opladen. Ook zouden de nieuwe modellen grotere batterijen krijgen.

Tech-analist Ming-Chi Kuo zit er maar zelden naast, waardoor zijn publicaties altijd met veel aandacht worden bekeken. Vandaag zegt Kuo dat alle drie de nieuwe iPhones in 2019 een grotere batterij krijgen.

Ook zou Apple het mogelijk maken om met de iPhone 'bilateraal' op te laden. Dat betekent dat niet alleen de iPhone draadloos kan worden opgeladen, maar dat de iPhone zelf ook andere apparaten draadloos kan opladen.

Als dit waar is, wordt het mogelijk om een Apple Watch of de draadloze oordoppen AirPods in het nieuwe bewaardoosje draadloos op te laden. Dat is extra interessant aangezien de beloofde AirPower-oplaadmat door Apple officieel is geannuleerd. De uitspraken van Kuo ondersteunen het verhaal van de Japanse Apple-blog Matocatara vorige maand.

Grotere batterijen

Eerder had Kuo al gemeld dat de maten van de iPhones niet zullen veranderen ten opzichte van de 2018-edities: 5,8 inch, 6,1 inch en 6,5 inch.

Volgens Kuo krijgt de 5,8 inch-iPhone (nu de XS) een 20 tot 25 procent grotere batterij, het 6,1 inch model (nu de iPhone XR) zal maar met 0 tot 5 procent groeien en de 6,5 inch-iPhone (nu de XS Max) krijgt een 10 tot 15 procent grotere batterij. 

Concurrenten

Zowel Samsung als Huawei hebben al modellen uitgebracht die draadloos andere apparaten kunnen opladen. In theorie is het nu al mogelijk om een iPhone op te laden met een Huawei Mate 20 Pro. Tijdens het opladen moeten de telefoons wel op elkaar liggen en zijn ze beide zo goed als onbruikbaar.

Kijk ook: deze Huawei laadt je iPhone op

Meer smartphone-video's? Volg Bright op YouTube