Handige mail-app Spark is er nu ook voor Android
Op sterfdag Google Inbox

Handige mail-app Spark is er nu ook voor Android

02-04-2019 10:49 Laatste update: 12:34

Op de dag dat Google de stekker uit de e-mail-app Google Inbox trekt, heeft concurrent Spark zijn app voor Android uitgebracht.

Google Inbox was sinds het verschijnen eind 2014 geliefd onder gebruikers. Maar Google bracht steeds meer onderdelen van de experimentele app onder in Gmail. Vandaag, op 2 april, is de stekker definitief uit Google Inbox getrokken. Wie niet wil overstappen naar de app van Gmail zelf, heeft er ineens een optie bij: Spark voor Android verscheen dinsdag.

De veelzijdige mail-app was er al langer voor iOS en Mac, en biedt op Android dezelfde opties. Net als Inbox ordent Spark het Postvan In van gebruikers op een overzichtelijke manier. De Smart Inbox van Spark zet zaken als persoonlijke mails, nieuwsbrieven en notificaties overzichtelijk onder eigen kopjes. Alle mails onder zo'n kopje zijn met één druk of veeg allemaal tegelijk te markeren als gelezen of te verwijderen.

Krachtige functies

Ook is het mogelijk om berichten net als in Inbox snel op te ruimen, door er horizontaal overheen te vegen. Gebruikers kunnen zelf instellen welke functies er onder een korte of lange veeg van links en rechts zitten. Naast verwijderen en archiveren kan ook gekozen worden voor snooze, waarbij mailtjes op een moment naar keuze later weer in de inbox verschijnen.

Spark heeft ook de mogelijkheid om mailtjes uitgesteld te verzenden, een functie die Gmail sinds maandag ook heeft. Belangrijke e-mailconversaties kunnen gemarkeerd worden, zodat Spark bij een nieuw bericht een melding geeft.

Teamfuncties

Ook zijn er krachtige functies als makkelijk aan te vullen sjablonen van mailtjes, en een complete teamfunctie die mailbeheer voor bedrijven makkelijker maakt. Spark heeft betaalde opties voor teams, maar is gratis volledig bruikbaar voor individuen.