Chinese vrouw met malware opgepakt in resort van Trump
Cybercrime

Chinese vrouw met malware opgepakt in resort van Trump

03-04-2019 09:05 Laatste update: 11:29

Bij het buitenverblijf van de Amerikaanse president Donald Trump is een Chinese vrouw opgepakt, die met een usb-stick met malware naar binnen wilde.

De vrouw was op 30 maart op bezoek in het vakantieresort Mar-a-Lago in Florida. Sinds Trump president is, wordt het resort permanent beveiligd door de Amerikaanse Secret Service. Hoewel Trump die dag op zijn resort verbleef, was hij op het moment van de arrestatie op de golfbaan.

De Chinese vrouw had een usb-stick bij zich met malware, vier mobiele telefoons, een laptop, een externe harde schijf en twee Chinese paspoorten. Het is niet duidelijk wat de vrouw op het landgoed van de Amerikaanse president kwam doen. De vrouw wordt nu beschuldigd van liegen tegen een federaal agent en het binnendringen van een beveiligde locatie.

Achternaam

De Chinese vrouw zou Secret Service-agenten eerst hebben verteld het zwembad te willen gebruiken, maar zou later weer voor een niet bestaand evenement van de Verenigde Naties op bezoek zijn, meldt de Amerikaanse zender WPTV. Terwijl de vrouw eerst deed alsof zij gebrekkig Engels sprak, bleek ze de taal later prima te beheersen. De vrouw wist in eerste instantie toegang tot Mar-a-Lago te krijgen omdat ze dezelfde achternaam had als één van de gasten.

Trump waarschuwt regelmatig voor de gevaren van cyberspionage door China. Desondanks belde de president eind vorig jaar nog altijd met vrienden en bekenden met zijn onbeveiligde oude iPhone