Swatch wint van Apple en mag 'Tick Different' gebruiken
Afgetikt

Swatch wint van Apple en mag 'Tick Different' gebruiken

03-04-2019 13:03 Laatste update: 13:09

Apple vond dat de Swatch-slogan 'Tick Different' wel erg op zijn bekende 'Think Different' lijken, maar de Zwitserse rechter oordeelt anders.

Apple klaagde Swatch in 2017 aan voor het gebruik van de slogan 'Tick Different' in een serie reclame-uitingen. De horlogemaker moest aan de rechter bewijzen dat mensen bij het lezen of horen van 'Tick Different' direct aan zijn horloges denken, en niet aan de bekende Apple-leus 'Think Different'. Die slogan werd tussen 1997 en 2002 door Apple gebruikt, te beginnen met de beroemde commercial.

De Zwitserse rechter heeft nu echter geoordeeld dat Apple zijn aanklacht onvoldoende met bewijs kon ondersteunen. En dus mag Swatch de slogan 'Tick Different' ongestraft blijven gebruiken. Bij Apple was de slogan overigens ook al een verwijzing, toen naar de slogan 'Think' van concurrent IBM.

Swatch en Apple hebben vaker ruzie

Swatch en Apple lagen eerder met elkaar overhoop. Zo wilde Apple de naam iWatch registreren. Swatch vond dat teveel op zijn merknaam iSwatch lijken, en dus week Apple uiteindelijk naar Apple Watch. Swatch registreerde ook de bekende Apple-slogan One More Thing, omdat Apple dat vergeten was en de leus alleen tijdens presentaties gebruikte maar niet in producten.

Swatch klaagde op zijn beurt onlangs Samsung aan. Op slimme horloges van Samsung zijn digitale wijzerplaten te vinden en downloaden die één op één gekopieerd zijn van wijzerplaten van bekende Swatch-horloges.

Apple Watch maakt nu ook hartfilmpjes:

Meer gadgetvideo's? Volg het Bright YouTube-kanaal