Meubelbeurs Milaan

De bizarre designstukken van Studio Job

5 april 2019 11:01

Handig: de beste stukken van 20 jaar bizarre kunst en design van Studio Job zijn bij elkaar te zien tijdens de Meubelbeurs in Milaan komende week.

Hun eigen huis is “één grote LSD-trip door kunst- en pophistorie”. Het staat vol met hun eigen werk en dat van Rietveld, Bowie, Suske en Wiske en een monsterlijk grote banaan. "Ik houd niet zo van­ harmonie. De waanzin vind ik interessanter," zegt Job Smeets, samen met Nynke Tynagel vormt hij kunst- en designcollectief Studio Job.

Cartoonesk, felgekleurd en overgoten met goud waar het maar kan, het werk van Studio Job is op z’n minst bizar te noemen. Zelf omschrijven ze hun werk als 'een mix van Albert Speer en Donald Duck'. Op de jaarlijkse meubelbeurs in Milaan brengt het duo komende week een overzicht van 20 jaar Studio Job. Alles bij elkaar belooft dat een wel heel freaky overload aan input voor de ogen te worden.

Nieuw is het kunstwerk Ciao Sandro, een ode aan Alessandro Mendini, de architect van het Groninger museum en ontwerper van diverse huishoudelijke gadgets voor Alessi. Onder het motto bronze=plastic is er Containers III, een collectie bronzen en plastic lampen voor alledaagse objecten. Meest praktisch nieuw designstuk is de leunstoel The Lazy President, met opstahulp en natuurlijk in rood blauwe stars en stripes uitgevoerd.

Het plezier en de spot spat ervan af. De prijzen van het werk van Studio Job zijn echter niet grappig. Wie op 9 april naar de Salone in Milaan gaat, kan wel gratis een Million dollar toiletrol van Studio Job krijgen. Op welke locaties in de stad die worden uitgedeeld wordt bekend gemaakt op hun nstagram.

Bright doet komende week verslag van de Meubelbeurs van Milaan. Volg ons op FacebookTwitter en Instagram.