Draadloze Beats-oordopjes hebben zelfde chip als nieuwe AirPods
Waterbestendig

Draadloze Beats-oordopjes hebben zelfde chip als nieuwe AirPods

04-04-2019 14:09 Laatste update: 16:06

Het Apple-merk Beats heeft nieuwe draadloze Powerbeats Pro-oordopjes gepresenteerd. Ze zijn waterbestendig en voorzien van de nieuwe H1-chip die ook in de vernieuwde AirPods zit.

Aangezien koptelefoonmerk Beats sinds 2014 eigendom is van Apple, gebruiken de nieuwe draadloze koptelefoons dezelfde technologie die ook in AirPods zit. De Powerbeats Pro-sportoordoppen hebben dezelfde H1-chip als in de onlangs vernieuwde AirPods zit.

De Powerbeats-dopjes kunnen bediend worden via 'Hé Siri'. Ook zou de draadloze verbinding met iPhones en iPads sneller gemaakt worden en zou wisselen tussen verschillende apparaten ook sneller zijn. De Powerbeats hebben net als de AirPods een totale luistertijd van 24 uur.

Fysieke volumeknoppen en oorhaakjes

De dopjes van de Powerbeats zelf gaan wel flink langer mee: 9 uur buiten het laaddoosje terwijl de AirPods al na maximaal vijf uur leeg zijn. Voor de Powerbeats Pro is dan weer geen draadloos oplaadbaar doosje, en het doosje van de Powerbeats is ook een stuk groter. Het doosje wordt met een Lightning-kabel opgeladen, vijf minuten laden in het doosje levert de oordopjes 1,5 uur luistertijd op.

De oordopjes zelf zijn een stuk groter dan AirPods. Ze hebben een haakje dat achter het oor gaat, zodat de Powerbeats ook tijdens het sporten goed blijven zitten. Ook zijn ze vochtbestendig. Bedienen met tikjes op de zijkant kan niet, wel hebben de Powerbeats Pro-dopjes een fysieke volumeknop en op beide oortjes knoppen om muziek te wisselen. Net als AirPods hoeven ze niet aan- en uitgezet te worden, dat gaat allemaal automatisch.

De Powerbeats Pro zijn er in ivoor, zwart, groen en donkerblauw en kosten 249,95 euro. AirPods kosten los 179 euro of 229 euro met het draadloos oplaadbare doosje.

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal