Elektrische Ford-sportwagen krijgt 450 km bereik
Elektrische Mustang

Elektrische Ford-sportwagen krijgt 450 km bereik

08-04-2019 07:39 Laatste update: 07:55

De eerste elektrische sportwagen van Ford krijgt een serieus rijbereik van dik 450 kilometer. De 'Mach 1' is in 2020 te koop.

Wie meer dan 450 kilometer elektrisch wil rijden zonder te stoppen, heeft op dit moment maar één potentiële leverancier: Tesla. De overige auto's komen niet zo ver. De Audi E-Tron, de Jaguar i-Pace, de Koreaanse halfbroers Hyundai Kona en Kia e-Niro en zelfs de Mercedes Benz EQC die nog uit moet komen hebben minder bereik. 

In 2020 hoopt Ford een auto op de markt te brengen die volgens de WLTP-testmethode maar liefst 600 kilometer bereik heeft, maar in praktijk zeker de 450 zal halen. De auto is gebaseerd op de Mustang en heet (voorlopig) Mach 1. Vanaf dat moment zul je in ieder geval bij Tesla, Porsche en Ford een elektrische auto kunnen kopen met een range van over de 450 kilometer. 

De Mach 1 is de eerste in een hele vloot elektrische auto's van de Amerikaanse automaker. Als de specificaties van de eerste een indicatie zijn van wat komen gaat, dan gaan we heel veel plezier beleven aan de nieuwe elektrische Fords. 

Review: elektrische Kia e-Niro

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's