'Nieuwe MacBook Pro van 16 inch is vertraagd'
Even wachten nog

'Nieuwe MacBook Pro van 16 inch is vertraagd'

09-04-2019 07:53 Laatste update: 07:51

De 16 inch MacBook Pro met een compleet nieuw ontwerp die dit jaar werd verwacht, lijkt vertraagd. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht de laptop nu pas eind 2020 of begin 2021.

Afgezien van het schermformaat van ‘ongeveer 16 inch’ en de belofte dat het ontwerp vernieuwd zal worden, is er vooralsnog weinig bekend over de nieuwe laptop.

Dat de nieuwe MacBook Pro van 16 inch later uitkomt dan Kuo eerder verwachtte, is een tegenvaller voor de gebruikers van MacBooks die nu klagen over hun haperende toetsenborden. Apple heeft herhaaldelijk zijn excuses aangeboden voor dit ongemak.

Het ontwerp van de huidige MacBook Pro werd eind 2016 geïntroduceerd. Aanpassingen vorig jaar om de complicaties met de toetsenborden te voorkomen, hebben niet mogen baten. Ondanks de toevoeging van een siliconen membraan, bedoeld om vastzittende toetsen door stof te voorkomen, ondervinden verscheidene gebruikers van recente MacBook Pro’s en MacBook Airs nog altijd problemen.

6K-scherm wel dit jaar

Het 31 inch 6K-scherm van Apple verwacht Kuo nog wel altijd dit jaar. Het display zou in het tweede of derde kwartaal moeten verschijnen.

Eerste indruk: de nieuwe MacBook Air

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's