Twitter laat je nog maximaal 400 accounts volgen per dag
Tegen spammers

Twitter laat je nog maximaal 400 accounts volgen per dag

09-04-2019 08:52 Laatste update: 08:51

Twitter-gebruikers kunnen nu nog maximaal 400 nieuwe accounts per dag volgen. Het sociale netwerk wil zo spammers de wind uit de zeilen nemen.

Het idee achter de maatregel is dat het voornamelijk spammers zijn die grote aantallen nieuwe accounts volgen. Zij doen dat in de hoop dat die accounts hen ook weer gaan volgen. Voorheen konden Twitteraars maximaal duizend nieuwe accounts per dag toevoegen.

Recent blokkeerde Twitter ook al enkele diensten die gebruikers aanboden om grote hoeveelheden accounts tegelijkertijd te volgen, schrijft TechCrunch. De betreffende diensten zorgden er ook voor dat gebruikers die vervolgens niet terugvolgden, ook snel weer ontvolgd werden.

Bedrijven

Voor gewone gebruikers zal de beperking geen gevolgen hebben, verwacht Twitter. Uit onderzoek van het sociale netwerk blijkt dat 99,87 procent van de echte Twitter-gebruikers nooit meer dan 400 accounts in een dag volgt.

Alleen bedrijven die veel contact hebben met klanten, volgen soms enkele honderden nieuwe accounts in een dag. De vraag is of dat nodig is: zij kunnen er ook voor kiezen om iedereen toe te staan om privéberichten te versturen.

Meer tech-nieuws? Volg Bright op Twitter