Beeld © Jaunt
Beeld © Jaunt
Arthur van Hoff

Nederlandse VR-pionier werkt nu bij Apple

10 april 2019 09:15

Nederlander Arthur van Hoff, oprichter van de VR-startup Jaunt, is voor Apple gaan werken als manager. Van Hoff is een belangrijke expert op het gebied van virtual reality (VR) en augmented reality (AR).

Van Hoff begon deze maand bij Apple, ontdekte Variety. Volgens zijn LinkedIn-pagina is Van Hoff bij Apple als Senior Architect aangesteld. Een afdeling staat er niet bij vermeld, maar vermoedelijk zal de Nederlander zich bezighouden met zijn expertises virtual reality en augmented reality.

Van Hoff richtte in 2013 VR-startup Jaunt op, dat met investeringen van onder meer Disney in 2016 een Amsterdams kantoor opende. Ook presenteerde Jaunt in 2015 een eigen 360-gradencamera, om bijvoorbeeld concerten in VR mee vast te leggen. Van Hoff was bij Jaunt de Chief Technology Officer, een rol die hij eerder ook had bij de bekende magazine-app Flipboard.

Eind vorig jaar zou Jaunt een 'significant deel' van zijn personeel hebben ontslagen. Jaunt zou zich meer willen richten op augmented reality.

Apple AR-bril

Apple zou volgens hardnekkige geruchten al jaren werken aan een eigen augmented-reality-bril. Door zo'n transparante bril ziet de gebruiker de echte wereld, aangevuld met virtuele objecten. Apple-CEO Tim Cook noemde augmented reality eerder een ontwikkeling die net zo groot wordt als de smartphone.

Apple zou zijn bril mogelijk al eind dit jaar willen produceren en de bril zou in 2021 op de markt moeten komen.

Arthur van Hoff vertelde tijdens Bright Day in 2014 over filmmaken in virtual reality:

Volg Bright op YouTube voor meer video's over technologie

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Volg de Bright Podcast en de Bright Update