Meubelbeurs Milaan: dit design was het meest 'Instagrambaar'
15 sealed seconds of fame

Meubelbeurs Milaan: dit design was het meest 'Instagrambaar'

12-04-2019 16:35 Laatste update: 16:36

'Compression cradle' van Lucy McRae is uitgeroepen tot het meest Instagrambare design van de prestigieuze Meubelbeurs van Milaan. Bezoekers liggen onder latex lakens die vacuüm worden gezogen.

De designbeurs in Milaan staat garant voor een overload aan esthetische plaatjes op Instagram. De Nederlands-Australische Lucy McRae speelt daar slim op in met haar 'most Instagrammable work of the Triennale Milano'.

Het meest Instagrambare beeld is een oranje bed dat je liefdevol omarmt. De latex lakens worden vacuüm gezogen rond de contouren van je lichaam. De machine oefent een zachte druk op je lijf uit waarbij het gevoel van een omarming van je hele lichaam ontstaat. Dat geeft een rustgevend en kalmerend effect, zoals het strak in een deken inbakeren van baby's.

Slim. Een post op Instagram van een influencer heeft een grote marketingwaarde. Je kunt als bedrijf daar op aansturen en een set bouwen waarvan je al op je klompen aanvoelt dat er veel selfies in gemaakt gaan worden. Dat ene beeld kun je creëren, zoals McRae dat doet. En inderdaad, er worden fotogenieke kiekjes en filmpjes gepost van mensen die zich deels of helemaal durven laten insealen.

Lucy McRae noemt zichzelf sci-fi kunstenaar en body-architect. Eerder zagen we van haar de parfumpil die via je poriën geur verspreidt en haar samenwerking met Bart Hess. Met dit nieuwe werk Compression Cradle wil McRae ons hedendaags tekort aan aanrakingen laten voelen. Je ziet aan een land als Japan, waar lichamelijk contact opvallend afwezig is, dat dat alleen maar erger gaat worden.

“Als we langzaamaan de-evolueren van wezens met behoefte aan fysieke aanraking, dan zou dat onze soort kunnen veranderen. Dat neigt naar een defecte natuur en uitsterving.” Als de mensheid steeds meer voor een individualistische leven kiest waarin technologie affectie vervangt, zullen bedrijven bedenken hoe ze aan de veranderende lichamelijke en emotionele behoefte kunnen voldoen.

2018 Showreel from Lucy McRae on Vimeo.