'Amazon wil gratis Spotify-concurrent lanceren'
Muziekdienst

'Amazon wil gratis Spotify-concurrent lanceren'

15-04-2019 07:17 Laatste update: 07:22

Amazon wil een muziekdienst beginnen die wordt gefinancierd met advertentiegelden. De muziekcatalogus zou aanmerkelijk kleiner worden dan die van diensten als Spotify of Apple Music.

De techgigant zou de muziekdienst deze week al willen introduceren, meldt Billboard op gezag van ingewijden. Met de gratis muziek zou Amazon onder meer zijn Echo-speakers, die zijn te bedienen met spraakopdrachten, aantrekkelijker willen maken.

Amazon biedt muzieklabels aan om per stream te betalen, ongeacht hoeveel advertenties het bedrijf verkoopt. Daarmee wordt de gratis muziekdienst vrijwel zeker verlieslatend.

Betaalde muziekdiensten

Op dit moment heeft Amazon al verschillende betaalde muziekdiensten. Het bedrijf biedt een dienst met een beperkte catalogus aan, die onderdeel uitmaakt van Amazon Prime. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor Amazon Music Unlimited. De standaardversie daarvan kost 9,99 dollar, maar abonnees zijn goedkoper uit als ze de muziekdienst afnemen in combinatie met Prime of de muziek alleen op hun Echo-speakers afspelen.

Het is niet bekend hoeveel abonnees Amazon voor deze betaalde muziekdiensten heeft. Marktleider Spotify heeft 96 miljoen abonnees, gevolgd door Apple Music met ruim 50 miljoen betalende gebruikers. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's