© Aston Martin

Is deze Aston Martin de eerste elektrische James Bond-auto?
License to charge ?

Is deze Aston Martin de eerste elektrische James Bond-auto?

16-04-2019 10:26 Laatste update: 10:36

De eerste elektrische Aston Martin is officieel gepresenteerd. Volgens geruchten wordt dit de eerste elektrische auto van filmheld James Bond.

Op de autobeurs van het Chinese Shanghai heeft de Aston Martin Rapide E vier jaar na de aankondiging vandaag voor het eerst het levenslicht gezien. De eerste volledige elektrische auto van Aston Martin heeft een 65kWh-accu die de auto een actieradius van 320 kilometer moet geven.

Met twee motoren produceert de auto meer dan 600 pk en een maximumsnelheid van 240 kilometer per uur. Binnen vier seconden moet de auto een snelheid halen van 100 km/u.

James Bond

Deze specificaties zijn natuurlijk een uitgelezen kans voor James Bond om in zijn eerste elektrische auto te stappen. Er gaat namelijk een hardnekkig gerucht dat de volgende auto van Bond deze Rapide E zal zijn.

Het idee voor de elektrische Bond-wagen zou uit de koker komen van regisseur Cary Joji Fukunaga, die bekend staat om zijn milieuvriendelijke opvattingen.

Maar 155 exemplaren

De kans dat je in Nederland op de snelweg ingehaald wordt door een Rapide E is vrij klein; Aston Martin gaat slechts 155 exemplaren produceren. Dit worden er waarschijnlijk 154, nadat Bond zijn exemplaar op spectaculaire wijze de vergetelheid in stuurt.

Een officiële prijs is niet gegeven, maar vermoedelijk gaat de auto omgerekend een slordige 291.000 euro kosten.

Kijk ook: is Tesla Model 3 het wachten waard?

Volg het Bright YouTube-kanaal voor onze video over de Audi E-Tron later deze week.