Sony pakt seksuele content in games aan
PlayStation

Sony pakt seksuele content in games aan

17-04-2019 12:49 Laatste update: 12:49

Topmensen van Sony vrezen dat games met seksueel expliciete scènes schade kunnen berokkenen aan het imago van het bedrijf en tot rechtszaken kunnen leiden. Daarom heeft het bedrijf nu richtlijnen opgesteld om seksueel getinte content in PlayStation 4-games aan banden te leggen.

Met de richtlijnen wil Sony ervoor zorgen dat gaming “de gezonde groei en ontwikkeling” van jongeren niet remt, zo verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegenover The Wall Street Journal.

Met name in thuismarkt Japan vinden games met schaars geklede vrouwen of jonge meisjes gretig aftrek. Door de groei van de videostreams over games is de kans nu veel groter geworden dat dergelijke beelden ook buiten Japan te zien zijn.

Naast de opkomst van videostreams speelt ook de #metoo-beweging een rol, schrijft The Wall Street Journal. Omdat de beelden kunnen worden beschouwd als vernederend voor vrouwen, vreest Sony consumentenacties en rechtszaken, verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegenover de financiële krant.

Nintendo

Concurrent Nintendo is vooralsnog niet van plan om de verkoop van seksueel expliciete games aan banden te leggen. De enige voorwaarde die het bedrijf stelt is dat games een rating krijgen van een nationale toezichthouder.

Kijk ook: het einde van de spelcomputer?