Apple

Geruchten over opvolgers iPhone 8 en iPhone SE

17 april 2019 20:02

Gaat Apple behalve high-end smartphones ook weer een goedkoper toestel op de markt brengen? Volgens verschillende berichten wel.

Volgens de Taiwanese Economic Daily zou Apple volgend jaar een opvolger van de iPhone 8 willen uitbrengen. Het toestel zou een 4,7 inch scherm krijgen, maar geen FaceID. In plaats daarvan zouden gebruikers het toestel weer via de vingerafdrukscanner moeten ontgrendelen.

De opvolger van de iPhone 8 krijgt volgens het bericht wel een razendsnelle processor: de A13, die vermoedelijk ook wordt gebruikt in de high-end-toestellen die Apple dit najaar zal presenteren. Verder zou de iPhone worden voorzien van 128 GB opslag en een camera met een lens.

iPhone XE

PC-Tablet verwacht op basis van een bron bij Foxconn India dat Apple een goedkopere iPhone op de markt zal brengen die wel degelijk wordt uitgerust met FaceID: de iPhone XE. Dat toestel zou de opvolger moeten worden van de iPhone SE, die Apple in 2016 introduceerde.

De iPhone XE zou een amoled-scherm van 4,8 inch en een notch krijgen. Daarmee zou de XE een uitkomst zijn voor mensen die graag een kleiner toestel hebben. Volgens de bron van PC-Tablet zal het toestel worden uitgerust met een 12 megapixel camera en een aluminium achterkant, waardoor draadloos opladen niet mogelijk is. In de VS zou de vanaf-prijs 600 dollar gaan bedragen.

Diensten

Een toestel dat aanmerkelijk goedkoper is dan de vlaggenschip-iPhones zou geen gekke stap zijn voor Apple. Vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat het de komende jaren meer wil inzetten op diensten, zoals Apple Music, Apple Arcade (games) en Apple TV+. Hoe meer mensen een iPhone aanschaffen, hoe makkelijker het voor Apple wordt om aan hen ook Apple-diensten te verkopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Twee nieuwe iPhones krijgen drie camera's achterop'

Kijk ook: review van de iPhone XR

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's