© Bright

Samsung annuleert Galaxy Fold-evenementen in China

De eerste Samsung Galaxy Fold

Defecte schermen

Samsung annuleert Galaxy Fold-evenementen in China

22-04-2019 09:16 Laatste update: 17:52

Samsung stelt Chinese evenementen rond de Galaxy Fold uit en brengt het toestel later uit in het land.

Samsung beleeft met zijn Galaxy Fold niet de lancering waar het maandenlang naartoe heeft gewerkt. Vorige week bleek het toestel bij verschillende journalisten na kort gebruik al kapot te gaan. Samsung onderzoekt de zaak, maar het leed lijkt al geleden.

Samsung heeft in Hongkong en Shanghai enkele media-evenementen uitgesteld, meldt het bedrijf tegen Reuters. Het bedrijf gaf geen officiële reden voor het uitstel, maar ondertussen heeft het bedrijf in een nieuw statement aangegeven de volledige lancering voorlopig te annuleren.

'Samsung wil meer waarschuwen'

Het was nog niet bekend wanneer de Galaxy Fold in China in de verkoop zou gaan. Volgens Sammobile is de Chinese verkoopstart uitgesteld, zodat Samsung meer waarschuwingen op de verpakking van de Galaxy Fold kan zetten. Gebruikers mogen de plastic bovenlaag namelijk absoluut niet van het scherm halen, zoals dat bij reguliere smartphones wel mag. Verschillende journalisten vernielden op die manier onbedoeld hun testexemplaar van Samsungs vouwtelefoon.

De problemen roepen de herinneringen op aan 2016, toen de lancering van de Galaxy Note 7 een pr-drama voor Samsung veroorzaakte.

Hoewel dat toestel aanvankelijk enthousiast werd onthaald, ontstonden er al snel problemen. De telefoons bleken spontaan in brand te kunnen vliegen door een te grote accu. Samsung besloot de smartphones uiteindelijk allemaal terug te roepen, een debacle dat zorgde voor een miljardenstrop.

Bekijk onze eerste indruk van de Galaxy Fold: