© Slashleaks

'Gelekte beelden tonen dummy nieuwe iPhone met drie camera's'
iPhone XI?

'Gelekte beelden tonen dummy nieuwe iPhone met drie camera's'

22-04-2019 11:32 Laatste update: 11:35

Gelekte beelden lijken zogenoemde dummy's te tonen van de nieuwe iPhones met drie camera's, bedoeld voor makers van telefoonhoesjes.

Om te zorgen dat accessoiremakers op tijd hoesjes in de juiste maten en met de juiste gaten kunnen maken, krijgen zij gedetailleerde 3D-bestanden van bijvoorbeeld de nieuwe iPhones. Twee van die bestanden zijn nu uitgelekt, meldt Slashleaks.

De bestanden zijn met een 3d-printer uitgeprint, en lijken enkele hardnekkige geruchten te bevestigen. Vooral de achterkanten van de opvolgers van de iPhone XS en XS Max vallen op. Daar zit een vierkante camerabobbel met drie camera's, in plaats van de ovale camerabobbel met twee camera's die op de huidige modellen zit.

Donkerdere scherminkeping, groothoeklens

Al sinds begin dit jaar gaan er geruchten over iPhones met drie camera's. Niet vreemd, veel concurrenten van Apple hebben hun telefoons al voorzien van drie of meer lenzen. Zo heeft de Samsung Galaxy S10 drie lenzen, en de Huawei P30 Pro zelfs vier. Beide toestellen scoren beter dan de tweelenzige iPhone XS in de Bright cameratest.

Verdere geruchten wijzen op een uiterlijk dat grotendeels hetzelfde is als bij de iPhone X, XS en XS Max. Dat betekent dezelfde schermformaten en dezelfde scherminkeping bovenaan het scherm. De vermeende dummy-modellen van de nieuwe iPhones lijken ook die geruchten te bevestigen.

Verdere geruchten wijzen onder meer op een nieuwe coating voor op de scherminkeping. Die zou de onderliggende camera's en sensoren minder zichtbaar moeten maken. De nieuwe camera achterop de iPhone zou een groothoeklens zijn. Ook zouden de telefoons net als de Galaxy S10 en P30 Pro tweezijdig draadloos laden krijgen, zodat de nieuwe AirPods op de achterkant van de nieuwe iPhone opgeladen kunnen worden. De telefoons worden vermoedelijk in september onthuld.

Welke smartphone heeft de beste camera?