© Louis D’hauwe

'iPad krijgt ondersteuning voor de muis'
?

'iPad krijgt ondersteuning voor de muis'

23-04-2019 14:34 Laatste update: 14:34

Met de aankomende update van het besturingssysteem naar iOS 13 zou het mogelijk worden om een muis te gebruiken op de iPad.

Meerdere bronnen hebben gezegd dat Apple werkt aan de mogelijkheid om een iPad met een muis te besturen. Onder andere app-bouwer Steve Troughton-Smith zegt dat Apple de optie toevoegt bij de Toegankelijkheid-instellingen in iOS.

Hiermee wordt het voor mensen met een beperking mogelijk om de tablet te bedienen zonder het aanraakscherm te gebruiken. Zo kan men een trackball aansluiten, maar ook een gewone usb-muis. De mogelijkheid staat standaard uitgeschakeld, maar iedereen zou dit handmatig kunnen activeren.

iPad als laptop gebruiken?

Het gerucht sluit aan bij eerdere berichten over meer standaard laptopfuncties voor de iPad in iOS 13. Zo krijgen apps de mogelijkheid om meerdere tabbladen naast elkaar open te hebben, zodat je bijvoorbeeld twee Microsoft Word-documenten in één oogopslag krijgt.

Ook zou de nieuwe iOS 13 het toestaan om verschillende apps op elkaar te stapelen en over elkaar te slepen, net zoals op een laptop mogelijk is.

Apple kondigt de iOS 13 hoogstwaarschijnlijk aan tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC begin juni.

Kijk ook: kan de iPad Pro je laptop vervangen?

Meer gadgetvideo's? Volg het Bright YouTube-kanaal