'Ready are you?'

Uniqlo komt met Star Wars-shirts

25 april 2019 11:36

Iconische Star Wars-beelden en -spreuken zijn herontworpen door de beroemde streetwear-artiesten Jun Takahashi, Tetsu Nishiyama en NIGO.

De Japanse kledingretailer Uniqlo verkoopt vanaf maandag 29 april Star Wars-shirts. De 12 unisex shirts hebben moderne bewerkingen van de soms al 40 jaar oude iconische Star Wars-beelden op hun buik. De collectie "Masters of Graphics UT Collection featuring Star Wars" is gemaakt door streetwear-artiesten Jun Takahashi, Tetsu Nishiyama en UT creative director NIGO.

Jun Takahashi’s collectie vertoont zijn geliefde Star Wars-droids R2-D2 en C-3PO met een delicate touch. Je ziet ook een ontwerp dat een vleugje gevaar injecteert in de fantasieomgeving van harige Ewok-tweevoeters op de bosmaan van Endor.

Een van Tetsu Nishiyama’s designs gebruikt de Dewback als motief. Dit reptiel kwam maar in een paar van de films voor, toch houdt Tetsu van dit personage uit de jaren 90.

Er is ook een afbeelding met een Mandalorian-wervingsposter en een psychedelische interpretatie van de notoire Boba Fett.

NIGO koos voor de Rodian bountyhunter genaamd Greedo, zijn favoriete personage uit alle Star Wars-films. Op de achterkant van een t-shirt met een Yoda-citaat staat een grote afbeelding van de personage die NIGO heeft gemaakt. NIGO zegt: "Ik hield van de scène waarin Greedo verscheen, ook al is dit ook de scène waar Han Solo hem aanviel. De wisselwerking tussen de personages en het ritme van Greedo's spraak waren geweldig. Ik wil dat mensen genieten van citaten van Greedo en Yoda op de shirts."

De reacties op de shirts zijn verrassend. De meeste reageerders waren eerst cynisch, want ze hadden het wel gehad met dat hele Star Wars. Tot ze de kwaliteit van de graphics op deze shirts zagen. Rest nog één vraag: waar is Chewbacca?

PS. Op 3 mei organiseren we een Bright Night rond Star Wars in de Kunsthal in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Overzicht:

Star Wars: dit kun je de komende jaren verwachten