Facebook-ceo Mark Zuckerberg begint podcast
Goed voornemen

Facebook-ceo Mark Zuckerberg begint podcast

24-04-2019 17:48 Laatste update: 17:55

Facebook-ceo Mark Zuckerberg is een podcast gestart waarin hij met gasten praat over de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor de maatschappij.

Het bestaan van de podcast 'Tech & Society with Mark Zuckerberg' werd woensdag wereldkundig gemaakt via een bericht op Twitter. In de aflevering die woensdag online ging, praat de Facebook-ceo met Mathias Döpfner, de ceo van het uitgeefconcern Axel Springer, over de toekomst van de journalistiek.

Daarnaast staat er een podcast online waarin Zuckerberg spreekt met Jonathan Zittrain, een in internetrecht gespecialiseerde hoogleraar aan Harvard. Zittrain schreef het boek 'The Future of the Internet and how to stop it', en deed  uitgebreid onderzoek naar technologiebeleid.

Kunstmatige intelligentie

Zuckerbergs podcasts zijn een uitvloeisel van zijn goede voornemen voor 2019. De Facebook-ceo, die zich elk jaar een nieuw doel stelt (zoals Mandarijn leren of alleen vlees eten dat hij zelf slacht), nam zich voor om een serie debatten te organiseren over de toekomst van technologie in de maatschappij.

Onderwerpen die Zuckerberg wil behandelen zijn onder meer de rol die technologie kan spelen bij de spreiding van kennis en macht, en kunstmatige intelligentie en de gevolgen daarvan voor de werkgelegenheid.