Ford: eind dit jaar 100 zelfrijdende auto's op de weg
Testvoertuigen

Ford: eind dit jaar 100 zelfrijdende auto's op de weg

26-04-2019 13:19 Laatste update: 13:20

Ford wil nog voor het eind van dit jaar honderd zelfrijdende auto's op de weg hebben. Ook wil het autobedrijf testen gaan uitvoeren in een derde Amerikaanse stad.

Op dit moment rijdt Ford al met zelfrijdende auto's rond in Miami en Washington, D.C. Volgens Marcy Klevorn van Ford kiest de automaker met opzet voor plaatsen waar de omstandigheden relatief lastig zijn, met druk verkeer en meer weersveranderingen.

Vorige maand kondigde Ford de bouw van een nieuwe fabriek aan in de staat Michigan, waar het bedrijf autonome voertuigen wil produceren. Eerder dit jaar maakte het autobedrijf ook bekend dat het gaat samenwerken met Volkswagen bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Zonder stuur

Autofabrikanten en techbedrijven als Google-zuster Waymo, Uber en Apple zijn druk bezig met het testen van zelfrijdende auto's. Eerder deze week maakte Tesla-ceo bekend dat Tesla's nog dit jaar volledig zelf moeten kunnen rijden. Binnen twee jaar wil Tesla zelfs de eerste auto zonder stuur uitbrengen.

Volgens Musk zullen autonome voertuigen in razend tempo de openbare weg veroveren. De Tesla-topman denkt dat het eigendom van een niet-autonome auto binnenkort net zoiets zal zijn als 'het bezit van een paard'.