Beeld © Microsoft
Beeld © Microsoft
Augmented Reality

Minecraft komt met Pokemon Go-achtig spel

6 mei 2019 22:10

Microsoft heeft voor het eerst beelden laten zien van een smartphonespel waarin Minecraft-karakters via Augmented Reality rondlopen in de 'echte' wereld.

Op de ontwikkelaarsconferentie Microsoft Build heeft het bedrijf een video laten zien van een nieuw Minecraft-spel. Te zien is een applicatie waarbij de wereld om ons heen door de smartphone verandert in een Minecraft-wereld.

In de video laat Minecraft-directeur Saxs Persson per ongeluk zijn telefoon op een bankje liggen, waarna een voorbijganger een glimp krijgt van het nieuwe Minecraft-spel.

De teaser doet denken aan de game Pokemon Go, waarbij via Augmented Reality wezens rondlopen in de echte wereld. Ook bij het Minecraft-spel wordt er als het ware door het oog van de camera van de smartphone naar de realiteit gekeken.

10 jarig jubileum

Verder heeft Microsoft weinig bekend gemaakt over het doel van het spel en de manier van spelen. Op 17 mei wordt meer informatie prijsgegeven. Het is dan precies tien jaar geleden dat het spel Minecraft Classic werd uitgebracht.

Kijk ook: fans bouwen Nederland na in Minecraft