© HBO

HBO knipt koffiebeker uit Game of Thrones-aflevering
Coffee cup-Gate

HBO knipt koffiebeker uit Game of Thrones-aflevering

07-05-2019 15:05 Laatste update: 20:44

Na een stortvloed van negatieve reacties heeft HBO het per ongeluk geplaatste Starbucks-koffiebekertje uit de afgelopen Game of Thrones-aflevering gegumd.

Het Starbucks-achtige koffiebekertje houdt de gemoederen al ruim 24 uur bezig. Nadat verschillende twitteraars ontdekte dat er een hedendaags wegwerpbekertje in een shot van Game of Thrones voorkwam, waren fans erg kwaad.

Veel van hen dachten dat het een gesponsorde deal was met Starbucks, maar eerder vandaag reageerde HBO dat het toch echt om een fout ging. De zender grapte nog dat Daenerys eigenlijk een kruidenthee had besteld.

Weggegumd

Nu de aflevering van de serie terug te kijken is, valt op dat HBO de koffiebeker uit de scene heeft gegumd. Mensen die nu gaan kijken, zullen dus geen beker zien, maar gewoon een lege tafel. Het is nog niet bekend of dit bij alle terugkijkopties zo is, zoals Ziggo Series en Movies, of dat het alleen in kanalen in eigen beheer zo is, zoals HBO Go.

'Opgeblazen'

Volgens art director Hauke Richter is de hele fout gigantisch opgeblazen. Game of Thrones heeft daar deels zelf schuld aan, omdat de serie volgens hem zo perfect was dat zoiets nog niet eerder voorgekomen is. Het is dus geen publiciteitsstunt, maar 'dingen worden nu eenmaal vergeten op de set'.

Eerder werden er twee crewleden uit HBO's serie Westworld geknipt. Zij liepen in hun gewone kloffie over de set. 

Kijk ook: Disney+ gaat de strijd met Netflix aan