Google Duplex maakt auto huren makkelijker
Google I/O

Google Duplex maakt auto huren makkelijker

07-05-2019 18:17 Laatste update: 19:14

Google Duplex, de vorig jaar geïntroduceerde bot die telefonische reserveringen maakt bij restaurants, krijgt nu ook een webvariant waarmee je onder meer een auto kunt huren.

Google Duplex was dé verrassing van de ontwikkelaarsconferentie Google I/O van 2018. Google liet zien hoe de slimme assistent een telefoongesprek kan voeren met een restaurant en een reservering kan maken. De stem en de intonatie waren niet te onderscheiden van een mens van vlees en bloed.

Zo bezien valt de Google Duplex-uitbreiding die het bedrijf dinsdag aankondigde tijdens Google I/O een beetje tegen. Het nieuwe Duplex for Web gaat het mogelijk maken om een auto te huren of een bioscoopkaartje aan te schaffen.

Duplex for Web snapt wanneer je op reis gaat en kan op basis van de data waarop je ergens aankomt een autoreservering maken. Daarbij vult het alle webformulieren in (naam, adres, het tijdstip waarop je de auto ophaalt en weer terugbrengt) en doet het zelfs een suggestie voor de auto waarin je vermoedelijk het liefste rijdt.

Het is nog niet bekend wanneer Duplex for Web beschikbaar zal zijn. Volgens Google werkt Google Duplex nu in 44 Amerikaanse staten.