Apex Legends komt naar smartphones en tablets
Battle royale

Apex Legends komt naar smartphones en tablets

08-05-2019 09:09 Laatste update: 09:10

De populaire gratis battle-royale-game Apex Legends krijgt in navolging van grote concurrent Fortnite ook een mobiele versie.

Dat zei Blake Jorgensen, chief operating officer van Electronic Arts, in een verklaring na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van de uitgever. EA is "in verregaande onderhandelingen" om de game naar mobiele platforms te brengen. Volgens EA is Apex Legends zijn snelstgroeiende franchise tot nu toe.

Apex Legends verscheen op 4 februari als verrassing gratis voor PlayStation 4, Xbox One en Windows. Het is niet duidelijk welke mobiele platformen EA bedoelt, maar Android en iOS liggen voor de hand. Ook is Apex Legends er nog niet voor de draagbare Nintendo Switch.

Fortnite nog steeds koploper

Apex Legends heeft inmiddels ruim 50 miljoen spelers. Grote concurrent Fortnite heeft inmiddels echter ruim 250 miljoen actieve spelers. Fortnite is al wel beschikbaar voor Android, iOS, macOS en Nintendo Switch. Vooral het grote aantal mobiele apparaten geeft Fortnite veel meer potentiële spelers dan Apex Legends momenteel kan aanspreken.

EA belooft ook dat het Apex Legends verder uitgebouwd wordt, met een nadruk op speelbaarheid op de lange termijn. Het ontbreken van die langetermijnvisie was een struikelblok voor veel gamers.

De stabiele toevoeging van nieuwe levels en mogelijkheden die Fortnite kent, ontbreekt in Apex Legends nog. EA belooft meer nieuwe inhoud voor betalende Battle Pass-gebruikers, zoals 'nieuwe Legends en spannende evoluties in de speelomgeving'.

Bright Game Journaal met Apex Legends:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's