Laat de computer jouw botsauto besturen in Eindhoven
Bumper Ballet

Laat de computer jouw botsauto besturen in Eindhoven

08-05-2019 16:12 Laatste update: 16:12

Bumper Ballet is het leukste onderdeel van de Dutch Technology Week in Eindhoven. De botsauto's rijden eerst als normaal, maar na een paar minuten neemt de software het over.

Op 20 mei start de Dutch Technology Week in Eindhoven. Het lolligste onderdeel dat daar te vinden is, is het Bumper Ballet. Het is een kleine botsautobaan, zoals je gewend bent van de kermis. Tot het moment waarop de computer het van de bestuurders van de botsauto's overneemt. Als een op hol geslagen zelfrijdende auto rag je over de kermis. Enigszins rakend aan zwermtheorie vorm je samen met de andere stuurloze bestuurders een ballet.

Bumper Ballet gaat over de sociale betekenis van autonome technologie en geeft een verrassende kijk op het thema. Het maakt onderdeel uit van De Koude Kermis, een kunstproject van Dropstuff.nl waar met bestaande kermisattracties nieuwe verhalen worden verteld en traditionele verhalen nieuw leven worden ingeblazen. Zo combineert De Koude Kermis de rijke geschiedenis van de kermis met de nieuwste innovaties en ontwikkelingen.

Dropstuff.nl maakt Bumper Ballet in samenwerking met Eindhoven Museum en ontwerpers Peter de Man en Douwe Hibma. Bumper Ballet heeft een preview in Venetië tijdens La Biennale di Venezia en gaat als onderdeel van Museum door de Stad in première tijdens de Dutch Technology Week. De Koude Kermis heeft de NICE Award 2019, de Europese prijs voor sociale innovatie binnen de creatieve industrie, gewonnen als gedeelde eerste prijs. Tussen 20 en 26 mei kun je op Strijp S in Eindhoven een ritje maken.