Welke architect maakt de mooiste tent?
Architent

Welke architect maakt de mooiste tent?

09-05-2019 15:24 Laatste update: 15:26

Kies uit drie tenten gemaakt door jonge architecten wat de 'architent' wordt die op Lowlands komt te staan.

Maar liefst 66 jonge Nederlandse architecten hebben een tent ontworpen voor de ArchiTenten Challenge 2019. De jury koos daaruit drie finalisten waaruit jij deze maand je favoriet kunt kiezen. De winnende tent staat in augustus op het festival Lowlands.

1. De Trektent - Bart Meere (25, TU Delft)

De Trektent is een eenvoudig op te zetten en compact op te vouwen tent. Waar de opgooitent binnen 2 seconden staat, zet een enkel persoon deze simpelweg door te trekken toch zeker binnen een minuut of vijf op. Het doek, de slurven en de touwen zijn een oprolbaar/opvouwbaar geheel, zodat de tent makkelijk weer mee naar huis kan.

via GIPHY

2. Inside out There - Jasper Manders (31, Cepezed)

Deze opblaasbare 2 persoons-festivaltent is geschikt voor koude en warme dagen. Je kunt de tent letterlijk binnenstebuiten keren, zo houdt ie aan de ene kant de warmte vast en blijft ie aan de andere kant koel. Ook fijn: je kunt aan de voorkant zelfs kunt staan dankzij het aanpasbare frame. Reflecterend materiaal maakt deze tent tot een eye-catcher die je snel terugvindt op het kampeerveld.

3. Bending Bamboo communitytent - Bernd de Groot (23, Hanzehogeschool Groningen)

Deze tent, bedoeld voor groepen, bestaat uit 5 tenten waarin 10 personen kunnen kamperen. De luifel waaromheen de tenten zijn gegroepeerd maakt een ‘gemeenschappelijk binnenplein’ dat beschermd is tegen regen en zon, zodat de kampeerders 24/7 met elkaar kunnen eten, feesten en chillen. Fantastisch met Nederlands weer, zeker als je bedenkt dat het alternatief een meeting in de doucheruimte of kantine is.

via GIPHY

Iedereen kan tot en met 28 mei stemmen op zijn favoriete ArchiTent. Op 3 juni wordt de winnende ArchiTent bekendgemaakt. Deze zal worden gemaakt door tentenbouwer Karsten en krijg een ereplek op Lowlands van 16 t/m 18 augustus.