Huawei lanceert telefoon met pop-upcamera in Nederland
P Smart Z

Huawei lanceert telefoon met pop-upcamera in Nederland

10-05-2019 11:44 Laatste update: 17:24

Het nieuwste toestel van Huawei is de eerste van het Chinese merk met een uitschuivende selfiecamera. Vanaf vrijdag is het in Nederland te koop.

In de gestage stroom nieuwe Huawei-telefoons verschijnt nu de betaalbare P Smart Z. Het Chinese bedrijf kondigde vrijdag de Nederlandse lancering aan. Het toestel is vanaf vrijdag in Nederland te koop in de kleuren 'Midnight black', 'Starlight blue' en 'Emerald green'. De prijs bedraagt 269 euro. 

Als eerste telefoon van het Chinese merk heeft het toestel een pop-upcamera. De 16 megapixelcamera schuift uit de bovenkant van de telefoon, zoals verschillende smartphones van andere Chinese merken dat ook al doen. Ook Samsung introduceerde onlangs een smartphone met een camera die uitschuift en omklapt als de gebruiker een selfie wil maken. 

Huawei heeft zo'n vertrouwen in de stevigheid van die camera dat het twee P Smart Z's laat zien waarbij een goedgevulde boekenplank aan de uitgeschoven camera's bungelt.

Vingerafdrukscanner

De P Smart Z werkt met de HiSilicon Kirin 710-chip, die ook al in onder meer de P30 Lite en P Smart 2019 zit. De telefoon heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. Achterop zit een 16 megapixelcamera en een ondersteunende 2 megapixellens voor kunstmatige scherptediepte. Ook de vingerafdrukscanner zit achterop en het toestel heeft een 4000 mAh-accu. 

Huawei is momenteel de nummer twee op de wereldwijde smartphone-markt. Het Chinese bedrijf haalde in het eerste kwartaal Apple in, Samsung is al jaren de marktleider.

Deze nieuwe telefoon heeft een camera met een 'haaienvin'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's