Google Assistent vanaf volgende week op Sonos-speakers
Eindelijk

Google Assistent vanaf volgende week op Sonos-speakers

10-05-2019 08:05 Laatste update: 08:05

Het duurde even, maar vanaf volgende week begint Sonos dan echt met het beschikbaar stellen van Google Assistent op zijn slimme speakers Sonos One en Sonos Beam.

Nederlandse bezitters van een slimme speaker van Sonos moeten nog wat langer geduld hebben, want de nieuwe functionaliteit zal als eerste beschikbaar worden gesteld aan Amerikaanse gebruikers. In de komende maanden volgen andere landen, belooft Sonos.

Bij de introductie van de Sonos One in oktober 2017 beloofde het speakerbedrijf al om Google Assistent toe te voegen. Aanvankelijk moest dat in 2018 gebeuren, maar die deadline haalde Sonos niet. Het bedrijf had naar eigen zeggen ‘meer tijd nodig om de ervaring goed te krijgen’.

Wel konden Sonos-bezitters zich inschrijven om uitgenodigd te worden voor een besloten test. Begin dit jaar gaf Sonos tijdens de grote elektronicabeurs CES al een demonstratie van Google Assistent op zijn hardware.

Alexa

Ook ondersteunde Sonos al langer de slimme spraakassistent Amazon Alexa, zij het slechts in een beperkt aantal landen. Ten slotte biedt Sonos ondersteuning voor AirPlay 2, waardoor gebruikers muziek van hun iPhone met behulp van Siri kunnen streamen naar hun speakers.

Tegen de soundbar Sonos Beam kan je praten, maar begrijpt hij je ook?