Beeld © Netflix
Beeld © Netflix
Nieuws

'Vijfde seizoen voor Netflix-serie Lucifer'

12 mei 2019 14:30

Hoewel het vierde seizoen van de duivelse serie Lucifer pas net van start is bij Netflix, gaan er nu al geruchten over een vijfde seizoen. Zo verklapt hoofdrolspeler Tom Ellis aan The Hollywood Reporter.

Ik heb niet het gevoel dat we ons verhaal volledig verteld hebben

Een bijzonder gegeven, want rond deze tijd vorig jaar besloot zender FOX namelijk nog de stekker uit het project te trekken. Even leek het erop dat er na drie seizoenen een eind zou komen aan de geliefde show, maar daar moesten de fans niets van weten. Onder #SaveLucifer kwamen ze in actie en met succes: want de serie valt nu onder Netflix, waar 'ie eerder ook al te zien was. 

De cast is dolblij met de verhuizing. “Bij FOX konden we niet veel", vertelt de charmante acteur nu aan The Hollywood Reporter. "We konden niet te diep gaan. We konden niet vulgair worden. We konden niet vloeken. We konden niet te veel vlees laten zien. Het was een beetje veilig, maar een beetje ondeugend voor mensen. En dat is een deel van de charme.”

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Unbreakable Kimmy Schmidt terug naar Netflix

Maar ondanks dat het kriebelde, besloten ze niet al te veel te veranderen. Tom: "Netflix was heel vastbesloten dat ze de show wilden die ze hadden opgepikt. We wilden het niet ten koste van alles veranderen omdat we dat konden, maar we hebben het wel in bepaalde gebieden wat verder getild. Precies naar het punt waar het mensen aan het lachen maakt.”

Wel zijn er een paar kleine dingen die deze keer anders werken. Zo bestaat het nieuwe seizoen uit slechts tien afleveringen, een bewuste keuze zodat er meer aan het verhaal rondom Lucifer kan worden gewerkt. Ook zijn alle aflevering in één keer te bingen bij Netflix.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Yes: Sociaal experiment The Society staat nu op Netflix

Netflix heeft een vijfde seizoen nog niet bevestigd, maar volgens Tom is de kans groot dat ook die er gaat komen, "We hebben de deur open gelaten voor een vijfde seizoen. Nogmaals, ik heb niet het gevoel dat we ons verhaal volledig verteld hebben.”

In Lucifer is de duivel het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur. Maar dan gebeurt er iets onverwachts...