Slimme speaker

Nederlandse Google Assistent in juli op Sonos-speakers

14 mei 2019 15:00

Sonos maakt in juli de Google Assistent in het Nederlands beschikbaar op zijn speakers Sonos One en Sonos Beam.

Sonos heeft vandaag een update voor zijn speakers uitgebracht die in de Verenigde Staten ondersteuning voor de Google Assistent toevoegt. Een update met de Nederlandstalige Google Assistent verschijnt in juli, meldt Sonos. Nederland is daarmee een van de eerste landen waar de Sonos-speakers de Google Assistent kunnen gebruiken.

Meer dan alleen muziek besturen

Met Google Assistent is meer mogelijk dan alleen het bedienen van muziek op de Sonos-speakers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om antwoorden te krijgen, nieuwsbulletins te luisteren, en timers of wekkers in te stellen. In combinatie met de soundbar Sonos Beam is het mogelijk om de tv te bedienen. Ook kunnen gebruikers bijvoorbeeld aan Google Assistent om een routebeschrijving vragen en hem rechtstreeks naar een Android-telefoons laten sturen. Ook zijn tal van slimme apparaten in huis via spraakcommando's aan Google Assistent te bedienen. 

Bij de introductie van de Sonos One in oktober 2017 beloofde het speakerbedrijf al om Google Assistent toe te voegen. Aanvankelijk moest dat in 2018 gebeuren, maar die deadline haalde Sonos niet. Het bedrijf had naar eigen zeggen 'meer tijd nodig om de ervaring goed te krijgen'.

Alexa

De audiosystemen van Sonos werken in sommige landen ook samen met Alexa, de spraakassistent van Amazon, maar nog niet in Nederland. Gebruikers kunnen uiteindelijk beide assistenten door elkaar gebruiken, zegt Sonos. "Er kan een nummer worden gestart met de Google Assistent en daarna Alexa worden gevraagd wat er wordt afgespeeld." 

Sonos-speakers ondersteunen ook AirPlay 2, waardoor gebruikers muziek van hun iPhone kunnen streamen naar hun speakers.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Volg de Bright Podcast en de Bright Update