World of Warcraft Classic verschijnt eind augustus
Opgepoetst origineel

World of Warcraft Classic verschijnt eind augustus

14-05-2019 18:48 Laatste update: 18:51

Goed nieuws voor World of Warcraft-spelers met heimwee naar de begindagen van de game. De klassieke versie van World of Warcraft wordt op 27 augustus opnieuw uitgebracht.

Nog 104 dagen en dan verschijnt World of Warcraft Classic. Op de pagina waarop gamemaker Blizzard de lancering van de opgepoetste versie van de originele game aankondigt, tikken de secondes, minuten, uren en dagen weg.

Vanaf 15 mei is er een besloten betatest voor een select groepje World of Warcraft-spelers en vanaf 22 mei worden spelers uitgenodigd voor drie 'stresstesten'. Vanaf 13 augustus kunnen gamers met een abonnement op World of Warcraft hun gebruikersnaam voor de klassieke versie van het spel vastleggen.

Vijftiende verjaardag

World of Warcraft Classic is gebaseerd op de versie van de game uit 2006. Blizzard brengt de retroversie uit ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de immens populaire game. Het spel werd in november 2004 op de markt gebracht.

Lange tijd was World of Warcraft een van de meest gespeelde games. In 2010 hadden meer dan 12 miljoen gamers een abonnement op het online rollenspel waarbij spelers verscheidene missies kunnen uitvoeren.