Uber voegt nieuwe optie toe: chauffeur die zwijgt
Alleen Uber Black

Uber voegt nieuwe optie toe: chauffeur die zwijgt

15-05-2019 15:36 Laatste update: 16:08

Uber laat gebruikers voortaan kiezen of ze een spraakzame chauffeur willen, of tijdens de rit liever willen genieten van stilte.

Een herkenbaar onderdeel van de gemiddelde Uber-rit is het gesprek over koetjes en kalfjes met de chauffeur. Klanten die daar absoluut niet op zitten te wachten, kunnen dat voortaan van tevoren aangeven in de Uber-app, meldt Uber. Vooralsnog alleen in de Verenigde Staten, en alleen voor klanten van de duurdere Uber Black-wagens.

De Quiet Mode-functie laat passagiers bij het bestellen van hun Uber Black-rit kiezen uit 'stilte graag' of 'praten is prima'. Sommige Uber-chauffeurs boden op eigen houtje al de optie om ritjes in stilte te rijden, maar daar kwamen passagiers pas achter nadat zij waren ingestapt. De officiële functie is onderdeel van een pakket nieuwe voorkeuren die Uber Black-passagiers vooraf kunnen doorgeven.

Meer eisen voor chauffeurs en hun auto

In dat pakket zit bijvoorbeeld ook een voorkeur voor temperatuur, zodat de chauffeur in een koele of juist warme auto arriveert. Ook kan hulp met veel bagage worden gevraagd, en wachten Uber Black-chauffeurs voortaan een kwartier op de klant, in plaats van vijf minuten.

Met de nieuwe opties wil Uber zijn duurdere Black-wagens meer onderscheiden van de reguliere UberX-wagens. Daar horen ook strengere eisen voor de chauffeurs bij, die alleen met een onberispelijk rapport worden toegelaten. Ook zijn er nieuwe eisen voor de auto's die deze chauffeurs moeten hebben. De eisen worden voortaan door het hoofdkwartier van Uber opgelegd, niet door de plaatselijke bureau's.

Waarom Tesla's zelfrijdende taxi's hier nog niet werken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's