'Slecht schrijfwerk'

750 duizend Game of Thrones-fans eisen nieuw laatste seizoen

16 mei 2019 20:45

Al ruim 750.000 fans hebben een petitie getekend waarin zij eisen dat de zender HBO het laatste seizoen van Game of Thrones opnieuw opneemt.

Het aantal handtekeningen onder de petitie is op 16 mei in een paar uur tijd meer dan verdubbeld. Met de petitie willen fans hun onvrede uiten over het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. De allerlaatste aflevering van de serie is aanstaande maandag in Nederland te zien.

De makers van de tv-serie hebben twee jaar aan dit seizoen gewerkt, maar hadden daarvoor geen boek meer om zich op te baseren. Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin is namelijk berucht langzaam, en werkt inmiddels al acht jaar aan de twee laatste boeken van zijn reeks. Bij gebrek aan bronmateriaal bedachten serie-makers David Benioff en D.B. Weiss daarom met wat tips van Martin zelf het verhaal, maar fans zijn niet tevreden.

'De serie verdient beter'

"David Benioff en D.B. Weiss hebben bewezen dat zij treurig onbekwame schrijvers zijn wanneer zij geen bronmateriaal (de boeken) hebben om op terug te vallen. Deze serie verdient een finaleseizoen dat ergens op slaat", melden de initiatiefnemers van de petitie.

Het laatste seizoen van Game of Thrones heeft in tegenstelling tot de eerste zes seizoenen geen tien maar zes afleveringen, die zo'n anderhalf uur per stuk duren. Om het verhaal binnen die afleveringen af te ronden, ligt het tempo dit seizoen veel hoger en nemen personages keuzes die volgens ontevreden fans niet aansluiten op de jarenlang opgebouwde karakters van die personages.

Schrijvers Benioff en Weiss verruilen na dit seizoen overigens het zwaard voor de lightsaber en gaan voor Disney drie nieuwe Star Wars-films ontwikkelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Game of Thrones 54 miljoen keer illegaal gedownload in 24 uur'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

HBO knipt koffiebeker uit Game of Thrones-aflevering