Data kwaadwillende hackers op straat na hack van forum
Hackers gehackt

Data kwaadwillende hackers op straat na hack van forum

21-05-2019 13:17 Laatste update: 13:17

Hackers stalen een database met de gegevens van meer dan 110.000 gebruikers van een forum dat populair was bij hackers. Zij bespraken er het gijzelen van online accounts en SIM-swapping-aanvallen.

Het gaat om een database van het forum Ogusers.com die telefoonnummers, emailadressen, versleutelde wachtwoorden, privé-berichten en ip-adressen van bijna 113.000 gebruikers bevat.

Het forum is berucht omdat het mensen aantrekt die zich bezighouden met gijzelen van telefoonnummers, het zogeheten SIM-swapping. Daardoor nemen ze bijvoorbeeld de social media, emails of financiële accounts van slachtoffers over. De gebruikers verkopen toegang tot deze accounts vervolgens voor honderden duizenden euro's aan andere gebruikers op het forum. 

Gratis te downloaden

Vorig week meldde de beheerder van het forum aan zijn gebruikers dat er een harde schijf was gecrasht, maar later bleek dat de gebruikersdatabase op dat moment gestolen was en hackers de harde schijven van het forum hadden gewist. Een paar dagen later kondigde de beheerder van het rivaliserende hackersforum RaidForums aan dat hij de gestolen database online had gezet voor iedereen om gratis te downloaden.

Na de publicatie van de database is er grote consternatie ontstaan onder de Ogusers.com-gebruikers. Geen wonder want het is een koekje van eigen deeg. Grote kans dat Amerikaanse justitie de gegevens van sommige van de gebruikers zal gebruiken om ze voor de rechter te slepen.