Beeld © TikTok
Beeld © TikTok
Muziekdienst

'Maker populaire app TikTok komt met Spotify-rivaal'

21 mei 2019 11:27

Het moederbedrijf van de meest gedownloade app van afgelopen jaar, de playback-app TikTok, zou binnenkort een eigen Spotify-concurrent lanceren.

Spotify en Apple Music krijgen er een nieuwe concurrent bij: ByteDance. Wellicht is de naam onbekend, maar de Chinese startup is ondertussen al 75 miljard dollar waard en is de uitgever van de meest gedownloade app van dit moment, de playback-app TikTok.

Persbureau Bloomberg schrijft dat ByteDance dicht bij de lancering van een eigen muziekstreamingdienst is. Volgens anonieme bronnen gaat de dienst de concurrentie aan met Spotify en Apple Music en zal het naast audio ook video gaan aanbieden. In de herfst moet de dienst in een aantal landen van start gaan.

Bijzonder is dat de onaangekondigde dienst zich al eerste focust op opkomende markten zoals China en India, waar nog maar een klein percentage van de mensen betaalt voor het streamen van muziek.

Ook via TikTok

Het vooral onder jongeren razend populaire TikTok is inmiddels meer dan 500 miljoen keer gedownload. Volgens de bronnen wil ByteDance dit platform later gaan gebruiken om TikTokkers te verleiden om een abonnement te nemen op de streamingdienst, ook in Europa en de VS.

Om echt van start te gaan zijn er nu nog onderhandelingen gaande met de drie grootste muzieklabels: Universal, Warner en Sony. De deals met de grootste Indiase labels T-Series en Times Music zijn al gesloten. 

Kijk ook: hoe goed is YouTube Music?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's