ING-commercial Apple Pay uitgelekt
Soepel betalen

ING-commercial Apple Pay uitgelekt

21-05-2019 17:23 Laatste update: 17:28

‘Binnenkort’ kunnen ING-klanten in Nederland gebruik gaan maken van Apple Pay. In een uitgelekte commercial toont ING het voordeel van de betaalmethode.

De commercial, die is uitgelekt via iCulture, laat zien hoe Apple Pay van pas kan komen als je maar een hand vrij hebt om af te rekenen. Ook in die omstandigheden kun je via je iPhone of Apple Watch ‘soepel betalen’, zo is de boodschap.

Begin deze maand maakte ING bekend dat het Apple Pay in Nederland gaat aanbieden. Volgens Apple is ING voorlopig de enige Nederlandse bank die de betaalmethode zal ondersteunen.

Vaticaanstad

Nederland is een van de laatste West-Europese landen waar Apple Pay zal worden ingevoerd. De betaalmethode die in 2014 van start ging, is bijvoorbeeld al wel te gebruiken in Duitsland, België, Frankrijk en zelfs in Vaticaanstad. In Duitsland en België kwam de dienst eind vorig jaar beschikbaar.

Uit een rondgang van RTL Z bleek eerder dat Nederland wellicht het slachtoffer is van de wet van de remmende voorsprong. Er bestaan in Nederland namelijk al zoveel betaalopties dat het volgens Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging Nederland maar de vraag is hoeveel Apple Pay en Google Pay zouden toevoegen.