'Huawei-boycot kost ons allemaal geld'
Bright Podcast?

'Huawei-boycot kost ons allemaal geld'

24-05-2019 17:39 Laatste update: 18:28

Welke gevolgen hebben de Amerikaanse sancties tegen de Chinese telefoonfabrikant Huawei? En wat betekent de escalatie van de tech-oorlog tussen de VS en China voor jou als consument? Luister naar de nieuwe Bright Podcast.

Luister deze podcast: 

Spotify of Apple Podcasts of Google Podcasts

De grote Chinese telefoonfabrikant Huawei lag al langer onder vuur, door de beschuldiging van de VS dat het bedrijf meewerkt aan spionage voor de Chinese overheid. Maar deze week werd het menens. President Trump zette Huawei op de zwarte lijst: door de sancties mogen Amerikaanse bedrijven binnenkort geen zaken meer doen met Huawei.

Welke gevolgen heeft dat voor Huawei en voor bezitters van telefoons van het populaire merk? Kan het bedrijf zonder Android van Google? En hoe afhankelijk is Huawei van leveranciers uit de VS en de EU?

In de Bright Podcast praten we uitgebreid over de achtergronden van de Huawei-boycot, die voortkomt uit de handelsoorlog tussen de VS en China. Waarom gaat de strijd tussen beide supermachten voor een groot deel over technologie? En wat betekent dit voor de tech-sector en voor jou als consument?

Luister de Bright Podcast

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips. In een half uur ben je weer helemaal bij.

De podcast is te volgen op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Of door de RSS-feed aan je podcast-app toe te voegen.

De Bright Podcast is genomineerd voor een Dutch Podcast Award. Breng hier je stem uit.

Kijk ook: tech-oorlog tussen de VS en China