Nieuwe Pokémon-game laat spelers slapend Pokémon vangen
Pokémon Sleep

Nieuwe Pokémon-game laat spelers slapend Pokémon vangen

29-05-2019 08:47 Laatste update: 11:41

Nintendo komt volgend jaar met Pokémon Sleep, een game die de slaapkwaliteit van gebruikers meet en die beloont met Pokémon.

"We willen slaap in entertainment veranderen", zegt Pokémon Company-topman Tsunekazu Ishihara. Voor de nieuwe game ontwikkelt Nintendo een nieuwe versie van de Pokémon Go Plus, die straks ook slaap moet kunnen meten. De huidige versie van het apparaatje is een soort veredelde stappenteller, waarmee gebruikers ook zonder telefoon mee te nemen Pokémon kunnen vangen in Pokémon Go.

Nog een nieuwe Pokémon-game: Masters

Naast de slaapgame is er nog een nieuw Pokémonspel in ontwikkeling: Pokémon Masters. De game wordt ontwikkeld door Super Mario Run-maker DeNA. Spelers besturen een team van bekende Pokémon-trainers als Misty en Brock, die het in Pokémongevechten opnemen tegen computergestuurde tegenstanders. Pokémon Masters moet al later dit jaar verschijnen voor Android en iOS.

Pokémon Home

Ook komt in 2020 de dienst Pokémon Home. Dat wordt een soort cloudopslag waar spelers hun volledige Pokémon-verzameling uit allerlei games kunnen opslaan en uitwisselen. Het gaat om Pokémon uit de twee bestaande en nog te verschijnen Pokémon-games voor de Nintendo Switch, Pokémon uit de Pokémon Bank voor 3DS en de gevangen monsters uit Pokémon Go.

Het is nog niet duidelijk of Pokémon Home geld gaat kosten.

Hoe haal je smartphone-verslaafden uit hun 'cocon'?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's