Thuisbezorgd neemt nu bestellingen aan via Google Assistent
Hé Google: döner graag

Thuisbezorgd neemt nu bestellingen aan via Google Assistent

29-05-2019 10:14 Laatste update: 10:20

Thuisbezorgd laat klanten voortaan bestellingen doen met gesproken opdrachten aan Google Assistent, via hun telefoon of slimme speaker.

Thuisbezorgd-klanten moeten de zin "Oké Google, praat met Thuisbezorgd" uitspreken om een bestelling te plaatsen. De eerste keer moeten gebruikers hun adres invullen en bij een aantal restaurants in de buurt drie bestellingen als favoriet aanduiden.

Via Google Assistent zijn namelijk niet alle gerechten te bestellen, maar alleen die favorieten. Die krijgen standaardnamen als 'Hamburger', 'Kater' of 'Overwerken'. Gebruikers moeten Assistent daarna vragen naar zo'n gerecht, en het wordt vervolgens aan de deur bezorgd.

Contact betalen

Gebruikers moeten wel contant betalen: afrekenen via iDeal, creditcard of PayPal is nog niet mogelijk via de Thuisbezorgd-plugin op Google Assistent.

De slimme assistent van Google is sinds juli vorig jaar in het Nederlands beschikbaar, en werkt op Android, iOS en slimme speakers van allerlei merken. Toch zou volgens een onderzoek een meerderheid van de Nederlanders nog niet weten wat slimme speakers zijn. Ook zou maar een fractie van de mensen van plan zijn er één te kopen.

Je kunt ook naar het laatste Bright-nieuws luisteren via Google Assistent 

De drie beste slimme speakers

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's