Privacy

'Apple wil tracking in kinder-apps aan banden leggen'

1 juni 2019 10:17

Apple wil de tracking-mogelijkheden beperken in apps die zijn bedoeld voor kinderen.

Dat meldt The Wall Street Journal. Hoewel Apple zich op privacygebied probeert te onderscheiden van andere grote techbedrijven, blijkt uit een inventarisatie van de zakenkrant dat 79 van de onderzochte iOS-apps trackers bevatten. Zo ontdekte de verslaggeefster van The Wall Street Journal onder meer dat de app Curious World informatie over haar zoontje doorstuurde naar Facebook.

Volgens de krant zal Apple binnenkort nieuwe maatregelen aankondigen om trackers in kinder-apps te beperken. Dat zou bijvoorbeeld maandag kunnen gebeuren tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple.

Op een eerder deze week gelanceerde website prijst Apple zijn eigen App Store onder meer aan met de belofte dat “wij ervoor zorgen dat apps moeten voldoen aan een hoge privacystandaard”. Te weinig aandacht voor de privacy voor gebruikers is volgens het bedrijf een van de meest voorkomende redenen om een app te weigeren.

Apple-event WWDC

Bright.nl doet komende week verslag van het grote jaarlijkse Apple-event WWDC. Like ons op Facebook en volg ons op Instagram en Twitter om niks te missen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple: concurrentie is welkom in de App Store