© Netflix

Netflix-serie over Magic: The Gathering van regisseurs Avengers
Animatie

Netflix-serie over Magic: The Gathering van regisseurs Avengers

03-06-2019 16:38 Laatste update: 16:40

De regisserende broers Joe en Anthony Russo van Avengers: Endgame gaan voor Netflix een serie van Magic: The Gathering maken.

Magic: The Gathering is de grootste trading card-game ter wereld. De ruilkaarten worden voor professionele toernooien gebruikt en soms voor tienduizenden euro's verkocht, maar ze vertellen ook een verhaal. De personages en spreuken op de kaarten komen allemaal uit dezelfde fantasiewereld. Die wereld wordt de setting voor een nieuwe animatieserie die Joe en Anthony Russo voor Netflix gaan maken.

De Russo's staan aan het roer van een compleet nieuwe verhaallijn en zullen ook de verhalen van de Planeswalkers verder vertellen. De Planeswalkers zijn krachtige magische wezens, spelers van het kaartspel nemen de rol van die Planeswalkers aan.

De regisseurs worden uitvoerend producent van de Netflix-serie. De serie wordt verder ontwikkeld door Henry Gilroy van Star Wars Rebels en Jose Molina van The Tick. De animatie wordt overzien door Yoriaki Mochizuki, die ook meewerkte aan het bekroonde Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Netflix ontwikkelt steeds meer eigen animatieseries. Eind 2018 kondigde de streamingdienst zes nieuwe animatieprojecten aan, van de makers van onder meer Vaiana, Inside Out, Finding Dory, the Powerpuff Girls en Gravity Falls. Het is nog niet bekend wanneer de Magic: The Gathering-serie van Netflix moet verschijnen.

Zo wil Disney jou bij Netflix weglokken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's