Beeld © Facebook
Beeld © Facebook
Cartooneske zelf

Facebook lanceert persoonlijke avatars

4 juni 2019 10:38

Facebook komt in navolging van Snapchat en Apple met de mogelijkheid om een persoonlijke cartooneske avatar te maken. Begin 2020 moet de optie voor iedereen beschikbaar zijn.

Met Facebook Avatars kan iedereen een virtuele lookalike van zichzelf maken, door kenmerken als vorm van het hoofd, huidskleur en type haar aan te passen. De poppetjes zijn vervolgens te gebruiken als stickers in Messenger en in reacties op berichten op Facebook.

Facebook rolt de mogelijkheid vanaf vandaag uit in Australië en belooft dat de optie begin 2020 voor iedereen beschikbaar is, schrijft TechCrunch.

Snapchat en Apple

Met Avatar probeert Facebook de vergelijkbare en populaire Bitmoji van Snapchat na te jagen. Snapchat nam in maart 2016 Bitmoji over, waardoor gebruikers al jaren een eigen virtuele avatar kunnen creëren en hiermee emoties kunnen uitdrukken.

Apple heeft sinds de 3D-scan-technologie in de recente iPhones ook een variant van Bitmoji, namelijk Memoji. Bij de aankondiging van het nieuwe besturingssysteem iOS 13 werden maandagavond meer mogelijkheden voor Memoji gepresenteerd, zoals nieuwe haarkleuren, emoties en het dragen van virtuele AirPods.

Kijk ook: review nieuwe Apple Watch

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's