© Tesla

Tesla verkoopt draadloze telefoonlader voor in Model 3
Wel duur

Tesla verkoopt draadloze telefoonlader voor in Model 3

04-06-2019 14:49 Laatste update: 17:59

Voor het eerst biedt Tesla een draadloze oplader aan die precies in de Tesla-auto's past. De Model 3 Wireless Phone Charger is wel aan de prijs.

Tesla heeft vandaag een nieuwe accessoire te koop gezet in de webshop, zo merkte Elektrec op. Het gaat om de Model 3 Wireless Phone Charger: een oplaadmat die precies in de Model 3 past, onder het gigantische scherm.

Met de oplaadmat kunnen twee telefoons tegelijkertijd draadloos worden opgeladen. Het werkt met alle telefoons die de Qi-technologie ondersteunen, waaronder alle iPhones sinds de iPhone 8, alle Samsung Galaxy's sinds de S7 en de Google Pixel 3 en 3 XL.

De lader wordt geleverd met alle benodigdheden en aan het plaatje te zien is de installatie behoorlijk eenvoudig. De mat is anti-slip dus de telefoons zouden er niet zomaar vanaf moet schuiven. Voorlopig is de lader alleen voor de Tesla Model 3 beschikbaar.

Duur

Wel komt het, zoals alles wat Tesla maakt, met een flinke prijs: 125 dollar. Andere vergelijkbare draadloze autoladers zijn een stuk goedkoper, maar zijn ongetwijfeld niet zo goed geïntegreerd als deze van Tesla. Eerder bracht het bedrijf al een bedrade oplaadkabel op de markt. Deze kost maar 14 dollar.

Het is niet voor het eerst dat Tesla werkt met draadloos opladen. Het bedrijf presenteerde eerder al een draadloze lader, maar dit was een draadloze powerbank met een Tesla-logo erop. Deze is inmiddels uitverkocht.

Kijk ook: hoe bevalt Model 3 na drie maanden?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's