Het #tostilied is trending topic op Twitter Beeld © iStock
Het #tostilied is trending topic op Twitter Beeld © iStock
Nieuws

Nieuwe challenge: het #tostilied gaat viral op Twitter

4 juni 2019 16:39

Op Twitter is sinds vanmiddag een opmerkelijke hashtag trending: #tostilied. Wie erop klikt, komt songteksten in alle soorten en maten tegen met het woord 'tosti' erin. Het grapje van twitteraar @Chagenijn is inmiddels ontpopt tot een ware challenge. "Ik had dit nooit verwacht."

Twitteraar @Chagenijn is degene die vanmiddag het balletje opgooide. Hij twitterde: 'Als lunch at ik een tosti en kreeg ik het geweldige #tostilied in mijn hoofd. 'Ik heb een tosti in mijn hart', gevolgd door 'Zeg me dat het tosti is' en 'Bloed, zweet en tosti'. Wie kent er ook een #tostilied?'

'Hou je tosti en bef me'

Twitteraars hebben de uitdaging geaccepteerd en laten massaal hun creativiteit de vrije loop. Dus krioelt het nu van de songteksten waar 'tosti' in voorkomt. Een paar voorbeelden: 'Hou je tosti en bef me', 'Tosti, ik lijk steeds meer op jou', 'Ik zag twee beren tosti’s smeren', 'Eet, alsof het je laatste tosti is' en 'Geef mij nu je tosti, ik geef je er hoop voor terug'.

Niet verwacht

@Chagenijn - die zijn echte naam niet bekend wil maken - is stomverbaasd dat er zoveel mensen op de challenge reageren. "Het was gewoon als een tussen-de-lunch-tweet bedoeld, maar het liep een beetje anders dan gepland. Ik had dit nooit verwacht. Maar leuk dat men het zo oppakt!", laat hij weten aan Editie NL.