© IKEA

IKEA werkt aan 3D-geprinte producten voor gamers
Game on & on & on

IKEA werkt aan 3D-geprinte producten voor gamers

04-06-2019 15:43 Laatste update: 05-06-2019 07:42

IKEA wil de ruim 2 miljard gamers wereldwijd gaan verleiden tot het kopen van gepersonaliseerde 3D-geprinte game-accessoires.

Vandaag heeft IKEA aangegeven in 2020 met een speciale gameproductenlijn te willen komen, genaamd UPPKOPPLA, wat 'online gaan' en 'connecten' betekent. Het bedrijf gaat hiervoor samenwerken met UNYQ, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het 3D-printen van medische wearables. Ook de e-sportorganisatie Area Academy werkt mee aan de producten.

Met het personaliseren van de producten voor gamers wil IKEA meer kennis opdoen, om dit daarna ook naar andere categorieën te brengen. IKEA hoopt dat het 'zal leiden tot oplossingen voor mensen die lijden aan, bijvoorbeeld, lichamelijke handicaps of fysieke spanningen'. Daarnaast moet deze manier van werken de toeleveringsketens verkorten en afval minimaliseren.

Prototypes

Het bedrijf heeft bij deze aankondiging ook een aantal prototypes laten zien, zoals een armband die de druk op de arm moet verlichten bij langdurig gamen. Ook werkt het aan een toetsenbord met extra grip en een draadhouder voor bedrade muizen.

Het is nog niet zeker dat deze producten ook daadwerkelijk op de markt gaan komen. Ook is er niks bekend gemaakt over de prijzen.

Kijk ook: deze IKEA-speakers zijn verrassend goed

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's